2016. 05. 08.

#1 Sorozatajánló

Hey Habcsókok!
Arra jutottam, hogy mivel sokkal több sorozatot nézek, mint filmet ebből is készítek nektek egy hosszabb ajánlót. Ebben különféle sorozatok kapnak helyet. Na akkor lássuk!

A fő kedvencem a Miraculous Katicabogár és Fekete Macska Kalandjai című animációs sorozat.

Eredeti cím: Miraculous Tales of Ladybug & Cat Noir
Történet: Marinette úgy néz ki, mint egy átlagos gimis lány, de távolról sem az. Valójában Marinette kettős életet él - amikor éppen nem titkos szerelméről, Adrienről álmodozik, ő Katicabogár, a szuperhős. Marinette-nek fogalma sincs arról, hogy Adriennek is van egy titkos szuperhős-énje, a Fekete Macska. Egymás valódi énjéről nem tudva, a függetlenségét foggal-körömmel védelmező Katicabogár és az elbizakodott Fekete Macska saját küldetéseik során állandóan egymásba ütköznek.
Véleményem: Elég furcsa, hogy nem ismerik fel egymást, de miután ez egy gyerekeknek szánt animációs sorozat, teljesen elfogadható. Az alapgondolat, hogy egy gonosz, jelen esetben Halálfej, világhatalomra akar törni, de ebben megakadályozza két fiatal szuperhős. Semmi különleges nincs benne, de ennek ellenére, nagyon is elgondolkodtató, hogy mire képes két fiatal középiskolás tanuló, kiknek a magánéletükkel is küzdeniük kell.
A különböző szuper gonoszok, kiket Halálfej akuma-ja (ami egy pillangó, gonosz erővel felruházva) változtat át, hogy megszerezzék neki a talizmányokat, Katica fülbevalóját és Fekete Macska gyűrűjét.
Fontos tudnivaló: A két talizmán egyesítése világhatalommal jár.
Valami, amit még én gondolok: Csak engem foglalkoztat, hogy miért pont Katica és Macska a két hős? Miért nem Nyúl és Egér?

A következő, valamivel élethűbb, mégpedig a Született szinglik c. sorozat.

Eredeti cím: Cougar Town
Történet: Courteney Cox játssza Jules Cobb-ot, a nemrég elvált, egyedülálló anyát, aki felfedi az őszinte igazságot a randizásról, az öregedésről, valamint a szépség és fiatalság vezérelte kultúránkról. Amíg a legtöbb nő a húszas éveiben megtapasztalta az élet kihívásait, a sokszor humoros történeteket, amelyeket a férfiakkal való ismerkedés eredményez, addig Jules felelősségteljes házasságban élt és egy fiút nevelt. Most, a negyvenes évei elején, elindul hát felfedezni önmagát, miközben elvált és szingliként élő ismerősei segítségével megpróbálja megélni, vagy újraélni az időt, amit eddig elvesztegetett...
Véleményem: Tanulságos sorozat, ha mondhatom ezt. Vicces és érdekes, valamint megtanít egy-két dologra.
Fontos tudnivaló: -
Valami, amit még én gondolok: -

Az élet csajos oldala címen ismert sorozat a következő.

Eredeti cím: 2 Broke Girls
Történet: Max Black egy Brooklynban élő huszonéves lány, aki két állásból tartja el magát: nappal bébiszitterkedik, éjjel pedig Williamsburg Diner pincérnője. Egyik munkanapján egyedül marad, hisz társa, az orosz származású Paulina felmond. Jókor jön Caroline, a szőke cicababa-szerű lány, aki épp munkát keres...
Véleményem: Ami ebben a sorozatban játszódik a két lánnyal, annyira valóságos, hogy a helyükbe tudom képzelni magam. Minden egyes történése feljebb juttatja őket.
Fontos tudnivaló: -
Valami, amit még én gondolok: -







A következő sorozat, sok címen ismert, például: Anyám borogass, Családom és egyéb emberfajták, valamint a számomra megfelelő A semmi közepén.


Eredeti cím: The Middle
Történet: Frankie Heck középkorú, középosztálybeli családanya, aki az Államok közepén él. Ahhoz, hogy a kis családja túlélje a mindennapokat, nagy adag humorra van szüksége, így számunkra is garantált a szórakozás.
Véleményem: Egy jó családi sorozat, mely az élet nehézségeire világít rá főként, valamint a család összetartására.
Fontos tudnivaló: -
Valami, amit még én gondolok: - 

Nos, a következő az Így jártam anyátokkal c. sorozat. Tudom, hogy régi, és mindenki hallott már róla.


Eredeti cím: How I met your mother
Történet: A 25 évvel korábbi emlékekből tudható meg, hogy miként alakult Ted és barátainak az élete 2005-ben. Hogyan ismerkedett meg Robinnal, a tévés bemondóval, hol lakik barátjával, Marshall-lal és annak menyasszonyával, Lilyvel, és miféle őrült kalandokba keveredik Barneyval.
Véleményem: A középpontban a barátok összetartása és a családok kialakulása megfigyelhető az évadok során.
Fontos tudnivaló: A történet 2030-ban kezdődik. Ted a gyerekeinek mesél arról, hogy hogyan ismerte meg az édesanyjukat.
Valami, amit még én gondolok: -




A szívek doktora sorozat volna a következő.

Eredeti cím: Hart of Dixie
Történet: Zoénak meg kell küzdeni a kisvárosi élettel, sőt a praxis másik felét birtokló dokival is. Feltűnik egy fiatal férfi is Zoé életében, aki igencsak megtetszik a lánynak. A helyzetet csak bonyolítja, hogy ez a férfi, George foglalt és barátnőjével össze akarnak házasodni. Zoé nem sok esélyt lát a beilleszkedésre, azonban történnek váratlan események, ami megváltoztatják a nézeteit, és mégis a maradásra szánja el magát.
Véleményem: Tanulságos. Hányszor írtam már ezt... Ez egy vicces, életre tanító sorozat, szerelemmel és összetartással a színen.
Fontos tudnivaló: -
Valami, amit még én gondolok: - 


Ennyi lett volna ez a kis ajánló, ha lesz még sorozat, amit nézni fogok, talán írok egy másik ajánlót is. Remélem tetszett, és vannak, akiket ezek ösztönöztem vele, hogy nézzenek ezek közül valamit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése