2016. 06. 17.

Hogyan legyen a cím középen?

Sziasztok!
Most egy kóddal érkeztem, amivel a bejegyzés címét lehet középre igazítani. Természetesen megmutatom a további két elrendezési verziót is.

Először is, ami mindenképp fontos, hogy ezt kizárólag CSS-be lehet írni. Ha valaki nem tudná, akkor elmagyarázom a lépéseket.
Blogger - Blogod - Sablon - Speciális - Stílusalap (CSS)

Oda kell beírni ezt: 
h3  {  - ez a címet jelöli. Illetve fontos a kapcsos zárójel az elejére és a végére is.
text-align: - ez az elrendezését jelöli. Ide lehet írni: left (balra), center (középre), right (jobbra), de csak egy szót lehet, ésszerűen. Ami még nagyon fontos, hogy a beírt szó után ; -t kell tenni.
} - ez, mint írtam fontos a végére is.

De ha ezek mellett, még formázni szeretnénk a bejegyzés címét, folytathatjuk így is:
h3 {
text-align: center;
font family: lexia; - ez a betűtípust jelöli.
font-size: 22px; - betűméret
border  - ez a keretet jelöli. A border szó után fontos a kötőjel, csakis azzal lehet hozzá kapcsolni a következő szót, amik ezek lehetnek: Top (felső), Bottom (alsó), Left (baloldali), Right (jobboldali). Ha körbe szeretnéd keretezni az egészet, külön sorba kell írnod őket, így:
border-top: 1px (vastagság) solid (egyenes) #fff (szín);
border-bottom: 5px solid #fff;

A solid helyett, lehet akár dashed (szaggatott vonal), dotted (pontozott vonal), groove (3D-s vonal), double (dupla vonal), ridge (3D-s vonal), outset (3D-sen kiemeli kívülről), inset (3D-sen kiemeli belülről).
}

Remélem tudtam segíteni, ha igen, kérlek jelezd kommentben, vagy chat-en!

2 megjegyzés:

  1. Szia! Igazából a nagyját már tudtam, a 3D-s vonalak viszont tényleg újdonságként szolgálnak. :) Jó lenne még pár ilyen kódos. Például olyat hogy lehet, hogy a chat a bal alsó sarokban van elrejtve és ott egy csík, és ha rámész, előugrik. Na, mindenesetre hasznos volt. Köszönöm, hogy megosztod a tudásod! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A jövőben még számmíthatsz ilyesfajta bejegyzésekre. A következő, akkor az előugró chat-ről lesz. Köszönjük, az ötletet, illetve, hogy olvasod a blogot. :)

      Törlés